Geachte mevrouw, mijnheer,

In verband met een recent bekend gemaakte kwetsbaarheid in een cruciaal onderdeel van onze hostingomgeving zal met ingang van vanavond 23:00 spoedonderhoud worden uitgevoerd. Met deze mail willen we u informeren over de noodzaak en de gevolgen van dit onderhoud.

In deze mail leest u het volgende:

1. Aanleiding voor het spoedonderhoud
2. Gevolgen voor u
3. Voor meer informatie

1. Aanleiding voor het spoedonderhoud Onze hostingomgeving maakt gebruik van een aantal softwarecomponenten, waaronder Xen voor de virtualisatie van servers. Eerder vandaag is een aantal kwetsbaarheden met betrekking tot Xen gepubliceerd waarmee kwaadwillenden in theorie toegang kunnen krijgen tot de onderliggende virtualisatieserver.

Gezien de ernst van dit probleem en de mogelijke gevolgen die dit met zich mee kan brengen voor u zullen we met ingang van vanavond, donderdag 29 oktober 2015 om 23:00, spoedonderhoud gaan uitvoeren.

2. Gevolgen voor u Tijdens het onderhoud zullen de virtualisatieservers een voor een worden leeggemigreerd en van de update worden voorzien. Dit leegmigreren vindt plaats door middel van live migratie: Uw VPS blijft tijdens de migratie gewoon doordraaien. Een herstart is dan ook niet nodig, ook hoeft u zelf geen aanvullende maatregelen te treffen.

Voor de volledigheid: de virtualisatieomgeving voor Windows-VPS'en en de voor de VM's in OpenStack zijn niet kwetsbaar en vallen daarom buiten het onderhoudsvenster.

3. Voor meer informatie Technische informatie over de kwetsbaarheid kunt u in de aankondiging terugvinden (Link wijst naar Engelstalige pagina): http://lists.xenproject.org/archives/html/xen-announce/2015-10/msg00003.html


Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze melding, stuurt u dan een mail naar de Webdata/Iezie helpdesk op Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Met vriendelijke groet, Webdata/Iezie Servicedesk

Thursday, October 29, 2015

« Terug